Home

Skip, een dijker op drie pootjes.

Naar index volwassen logees
 
Klik op een foto om door het album te bladeren.
 
 
Skip Skip
 
 
Zijn geboortedatum lag ergens in oktober 1995
 
     
12-03-96 Skip werd aangereden gevonden op de weg Rijsbergen/Breda, het buitengebied dus. Er wordt hier ontzettend hard gereden en er vallen nogal eens een keer slachtoffertjes onder de katten, vaak afkomstig van de boerderijen. Er meldde zich geen eigenaar. Skip had een klap op z'n koppie gehad, een flink aantal schaafwonden en z'n halve pootje lag eraf. Met spoed naar de dierenarts, ondanks de pijn was het een lieverd, beslist geen wilde kat, er werd besloten Skip voortaan op drie pootjes door het leven te laten gaan. Tegelijkertijd is hij gecastreerd.
16-03-96 Het was maart, nog geen kittens, plaats en tijd genoeg in 't Kruimelhuis. Skip kwam logeren om te revalideren. Een collega haalde hem voor mij uit een groot hok, dat resulteerde in een ziekenhuisbezoek. Ze gleed uit met Skip in haar handen. In plaats van Skip te laten vallen, knalde ze met haar hoofd tegen de muur.
17-03-96 Het kleine katertje had een ontzettend zachtmoedig karakter. Al de eerste dag zat hij door het raam naar onze eigen katten te kletsen. Ik had al meteen door dat hij letterlijk vergeven was van de parasieten. Die oren.......
18-03-96 Meteen een afspraak gemaakt bij de DA van 't Kruimelhuis. Bij het oortoilet, beet hij in de watten in plaats van in mijn handen.
20-03-96

Skip had nog steeds niet helemaal door dat z'n pootje weg was, hij wilde het nog steeds gebruiken, dit zag je aan zijn schoudertje wanneer hij speelde of op de kattenbak ging. De urine stonk nog steeds naar ongecastreerd.

21-03-96 De hechtingen verwijderd. Hij sprong toen al goed, lopen ging wat minder.
25-03-96

Hij mocht af en toe tussen de eigen katten, hij was dol op andere katten, hij sproeide echter wel. Daartegen kreeg hij homeo matou (2dd 10d)

4-04-96 Skip vertoonde tekenen van pijn, een krampaanval o.i.d. en hij kreeg kale plekken. De Woodse lamp lichtte niet op, voor alle zekerheid toch een schimmelkweek gezet (die inderdaad negatief bleek), we dachten met overtuiging aan oorzaak stress.
11-04-96 Weer een check, hij liep wat koehakkig, waarschijnlijk overcompenseren, weer een oortoilet, de mijt was ver weg, dus Skip mocht los in huis en sproeide inmiddels ook niet meer. Hij vond het heerlijk tussen de andere katten.
22-04-96 Een laatste oortoilet en een kuurtje vibravet tegen een lichte niesinfectie. De kaalheid werd erger, voornamelijk achter de oren.
11-05-96 Alles ging de goeie kant op en hij mocht bij een collega gaan wonen, dit werkte dus totaal niet, Skip had op het eerste zicht al de pest aan de kat des huizes, hij knokte tot bloedens toe, wat we dus achter hem niet gezocht hadden.
12-05-96 Skip was heel blij weer terug te zijn.
28-06-96 Skip ging het weer proberen bij een ander baasje.
06-07-96 En ja hoor, daar was hij weer.  
15-07-96 Eindelijk de juiste baas gevonden.