Home

Poezen met een speciaal plekje

Volwassen logees
Buiten het kittenseizoen logeerde er soms een volwassen logé in 't Kruimelhuis die wat extra aandacht kon gebruiken. Buiten die logees waren er ook dieren waar ik me om de een of andere reden extra bij betrokken voelde of een speciaal plekje bij me hadden. Klik op hun foto om hun verhaal te lezen en een klein album te zien.
Een poes die de respectabele leeftijd van 30 jaar bereikte.
Toen we 8 agustus 1992 Japie naar KIN brachten mocht ik kennis maken met Nikima, een poezendame van 29 jaar Geweldig, oude dieren, die charme........
Een kater uit de vangkooi
Japie/Joep doet me aan mijn eerste 'reddingsactie' denken. Heel het verhaal gaat weer door mijn hoofd. Het begon in de zomer van 1991.
Ook hij verdiende het leven, welke kat niet?
Charlie logeerde vanaf augustus 1994 een tijdje in 't Kruimelhuis. Hij had een gebroken elleboog en kaak.
Bram genas van een neurologisch probleem na een trauma en van een zware woemeninfectie
Bram volgde hem. Hij logeerde bij me vanaf 11 t/m 31 oktober 1994 in afwachting van zijn opname bij Kat In Nood.
Leververvetting, het verhaal van Okkie.
Op 28 november 1994 kwam Okkie. Hij was geboren op 14 juni 1987. Okkie bleek leververvetting te hebben. 'Men' dacht dat het onbegonnen werk was en dat hij dood zou gaan. Mis, hij is overleden in september 2002.
Met niesziekte en blaasverstopping, de eerste bewonen van het nieuwe Kruimelhuis
Van 9 november 1995 tot 16 maart 1996 logeerde Reus, met 2 korte onderbrekingen in het Kruimelhuis. Hij was de eerste bewoner van de nieuwe verblijven. 31 December kwam Sprintertje hem gezelschap houden.
Sprinter woonde even met Reus samen
Een geamputeerd pootje, zielig? Nee, niet echt.
16 Maart 1996 was Reus net geplaatst toen er een pas geamputeerd katertje terug kwam van de dierenarts naar het asiel. Skip ging dus mee naar het Kruimelhuis om hem te laten revalideren en verder op te knappen. Het duurde even om een geschikt adres te vinden, hij was ontzettend lief, maar wel erg duidelijk waar hij zich niet prettig voelde. Pas in juli vond hij het goeie plekje.
Mara
14 September 1996 kwam Mara voor een maandje logeren. Ze kwam binnen met een raar krom voorpootje.
Snoezepoes
31 Oktober tot 8 november 1996 kwam Snoes even logeren. Ze zou naar het kattenbejaardentehuis van een kennis gaan, Snoes nieste en had vlooien, in het kattenbejaardentehuis was even geen mogelijkheid tot quarantaine, buiten het kittenseizoen had het Kruimelhuis dit meestal wel.
Een kater met een te snel werkende schildkier
13 Februari 1997 ging zijn baasje naar het Bejaardentehuis en de dertienjarige Ome Piet (Pluisje heette hij toen nog) werd door een zoon afgegeven bij het asiel. Meteen al bleek dat er iets niet klopte. Hij was erg groot, véél te mager, héél druk en vrat als een dijker. Een schildklierprobleem zat er dik in. Ik besloot hem mee te nemen om uit te zoeken wat er nu precies aan de hand was.
Keesje
15 Februari 1998 was het de beurt aan Keesje een tijdje tot rust te komen in 't Kruimelhuis. De oudere heer, wat een dametje op leeftijd bleek te zijn, heeft op haar leeftijd nog best veel mee moeten maken.
Amy
Amy hoort niet echt op deze pagina thuis, het was ook nog een kitten. 18 November 1998 kwam ze als quarantainelogé. Met een tussenpoos van drie weken werd haar bloed twee keer getest op F.I.V. en Felv. 16-12-1998 vertrok ze weer.