Menu

Nieuwtjes

Bijgewerkt: 19 February, 2010

Nieuwtjes
20-01-2010 Sem is ingeslapen wegens acuut nierfalen.  
26-06-2009 Gisteravond is Sem naar een gezin met twee kleine kinderen gegaan. Daar zal hij het nog beter naar de zin hebben. Hij geniet van drukte, hoe meer leven om zich heen, hoe leuker, dit bleek hier elke keer als er mensen over de vloer waren. De eerste berichten zijn heel goed, hij heeft eerst het huis verkend en kroop toen op schoot. Het is hier nu wel een beetje 'leeg'.  
13-06-2009 Niet lachen, ik heb een logé, Sem, een Siamees notabene, deze logeerpartij kan best eens van lange duur zijn. Geen idee van herkomst en leeftijd. Hij is oerlelijk, ik ben meer een HTK liefhebber, zijn karakter is, voor zover ik tot op heden kan zien, wel toppie.
Naar Sem's foto's
30-10-2007 Lang geleden ben ik op Kreta geweest en pas een weekje op Cyprus. Katten horen daar gewoon bij de hotels en de katten die ik gezien heb, zagen er niet slecht uit.
Een impressie van Cyprus en een paar poezenfoto's
05-07-2007 Foto's gekregen van Borat en Sjonnie. Ze zijn nu zeveneneenhalve week oud en wegen 950 gram. Ze eten als bouwvakkertjes en breken de boel af. Ze pesten de hondjes en klimmen in de broek van pleegmams om haar een wasbeurt te geven. Over twee weken gaan ze alweer weg.
Naar een klein foto-album.
29-05-2007 Kittensitten. Ik mag een paar daagjes oppassen op twee prachtige blauw/witte kittens, Borat en Sjonnie. De tweeling is 13 mei geboren en ik vind het slimme mini's. Achttien dagen oud en al op de kattenbak.
Naar meer foto's
02-03-2007 Al wordt de site niet heel vaak aangevuld of gewijzigd, ik vond het leuk om er toch een rss aan toe te voegen. Ik vond een oud stuk van me terug over de verzorging bij niesziekte. Dit staat nu ook op de site.
01-12-2006 Een poezentijdperk voorbij, de laatste, poezendame Betje, is op negentienjarige leeftijd overleden.
13-11-2006 Opnieuw opgeladen na wat wijzigingen en alle metatags toegevoegd te hebben. Nu nog door de validator en de sitemap maken.
08-11-2006 Nieuw onderdeel, katten in het nieuws. Uit de knipselboeken.
26-08-2006 Nieuw onderdeel toegevoegd, bedankt baasje.
23-03-2006 Kruimelalbums van 1997 opgeladen.
21-03-2006 Foto's t/m 1996 klaar en alles weer gewijzigd zodat alle foto's zonder scrollen zichtbaar zijn.
23-02-2006 Toch maar online gezet wat al klaar is.
05-02-2006 Foto van Betje ontvangen, de kleine dame ziet er nog goed uit voor haar achttien jaar en vijf maanden..
Betje, 18,5 jaar
03-02-2006
Het eerste deel van de Kruimelsite in nieuwe stijl, met hierop alle informatie die op de oude site stond, is online. Nieuw zijn de verhalen en foto's van het volwassen poezenspul wat bij me logeerde. Heel binnenkort wil ik zoveel mogelijk foto's en verhalen van de kleine logees erop hebben staan en een gedenkplekje voor m'n eigen overleden huisdieren erop zetten. Een van de eigen katten, Betje, is er nog, ze is haar negentiende jaar ingegaan.
Nieuw Volwassen logees
30-01-2002

'IN MEMORIAM' VOOR 'T KRUIMELHUIS

Bedankt kleintjes!

Logo
 

Negen jaar geleden kreeg ik de eerste weeskittens in de handen. De verzorging van 't kleine spul komt je niet aanwaaien, alle begin is moeilijk, alle probleempjes, hoe klein dan ook, werden meteen op het bordje van de dierenarts gegooid. Gelukkig was de dierenarts van 't Kruimelhuis een man die dit wel snapte, immers, hij had ook al eens 2 van die kleine hummels grootgebracht, ze zijn beiden 15 jaar geworden, vorig jaar is de laatste overleden.

Toch valt niet alles in dit 'vak' te leren, het zit 'm toch voornamelijk in het 'fingerspitzengefühl' en in de waarde die men hecht aan het leven. Alle leven, wat levenswil heeft, is het waard om voor te knokken, hoe ongewenst het ook is en hoe groot het kattenoverschot ook is. Mijn opvatting is nog steeds dat al wat ter wereld komt RECHT heeft op tenminste een kans.

Natuurlijk is het discutabel om ten koste van veel werk en geld de weggesmeten kleintjes groot te brengen terwijl in heel Nederland de asiels volzitten met katten. Natuurlijk zegt men dat de kleintjes een volwassen kat een kans ontnemen, tja, het zij zo, ook kittens hebben rechten. Eigenlijk heb ik nooit zin gehad dit te gaan verdedigen. Dit even terzijde.

Een half jaar geleden moest ik 't Kruimelhuis sluiten, de toenmalige bewoners eerder dan gepland verplaatsen naar hun nieuwe thuis en degenen die te jong waren werden met liefde opgevangen door een collega pleegmoeder. Het was slikken, de leegte was zichtbaar en alle iele stemmetjes leken hoorbaar.

De laatste keer dat ik er was flitsten er veel kleine koppies door m'n gedachten, Merlijn en Dootje, die bleven omdat ze chronisch ziek waren, het prachtige nest van moeder Krückel die geen mama wilde zijn, Grote die de dubbele grootte had van wat normaal was en qua zachtaardigheid even kolossaal was, Jengel, z'n naam zegt het al, Prinsje die met zijn 8 weken nog steeds geen stukjes kon eten, de Luisjes die genoten van hun wekelijks bad, Charlie wel al 8 maanden, toch een kruimel, Manke Nelis een tijger van een jaar of 15 schaarde zich ook onder de weesjes, Okkie die drie maanden niet wilde eten, Japie die kansloos was, Whi en Watje die tijdens de verbouwing logeerden, onze eigen katten waren in pension, het kleine zwartje wat aan een hartaanval stierf, Kruimel het pronkstuk, hij kreeg en eigen pagina op de site. Jody het bouwvakkertje waar ik zo graag van wil weten waar hij nu is, Sprinter die bij de nieuwe baas is overleden, Skip de driepoter die alleen kwam voor revalidatie, Guusje die te jong was volgens iedereen, ze leek net een eekhoorntje, Gilbert die in den Haag woont, Polleke.........., Miepie met haar prachtige nest, de kleinste was Muis Piep, De Haasjes, de tweeling van Anak, Pipo die helemaal kaal werd, Kikker, Beertje en Panda, Misja en Iwan, Klarinet hun zus die een week later over de fabrieksband kwam, de vliegeniertjes die in de bossen van de vliegbasis net op het randje gevonden werden, Merlijntje die na een half jaar toch ingeslapen is in 't Kruimelhuis, Max en Tess die in Utrecht wonen, de vier koningsblauwen, Lazarus, opgestaan uit de dood, Pompidou die meegelift kwam uit Parijs, Tijl, Anneke, Pietje, Kermit en Champur, en de 6 rooie rampjes, Doesje met haar kromme ruggetje wat helemaal in orde kwam, Carmen de voorjaarsbode van een jaar geleden.................. dat was een gedeelte van alle kleintjes die me dierbaar zijn............ het was een feest voor ze te mogen zorgen.

Voorbij, ooit weer op te pakken, ik denk het niet, de tijd zal het leren.