Menu

Merlijn

Naar overzicht memories

*11-05-1998 / +16-10-1998

13-06-98

Als ik aan Merlijntje denk, word ik blij en verdrietig tegelijk. Met 5 broers en zusjes werd hij in een schuur gevonden. Ze waren krap vijf weken. De rest was al snel weg uit het asiel. Merlijn niet, hij was te bang en zag er ongezond uit. Dus mee naar 't Kruimelhuis genomen.

26-06-98

Net op tijd. Merlijn, zo genoemd om zijn wijze snoetje, was aan het uitdrogen, had vlooien, wormen, bloederige diarree, bloedarmoede en luis. Na twee weken was hij helemaal opgeknapt, een vrolijk kereltje. Wanneer hij de kans kreeg, vouwde hij zich rond mijn nek en ging op zijn staartpunt liggen sabbelen.

27-06-98 Toen begon de ellende. Hij begon te snotteren, heel erg, was niet echt ziek, alleen benauwd. Na vier maanden dokteren, allerlei onderzoeken en medicijnen, Serocat, Vibravet, Baytril, Griseofulvine, de Homeophatisch dierenarts, bleek na de rhinoscopie dat hij niet meer beter kon worden. De natuurlijke filtertjes in zijn neus waren kapot. Toen Merlijn rustig naar spelende kittens lag te kijken en hij niet de energie op kon brengen om mee te doen, voelde ik dat dit geen goed leven voor hem zou worden en hebben we hem in laten slapen. Dit was moeilijk, maar het was goed zo.