Menu

25-09-99 De Muziekjes

Naar de Kruimelindex
Geboren 28-08-99, Fidelio, Amadeus, Mozart, Mikado, Aïda, Puccini, Carmen, Geisha, Fledermous en Halewijn.
Klik op een thumbnail om door het album te bladeren.
 
Thumbnail Thumbnail Thumbnail Thumbnail Thumbnail
 
25-09-99 Die zaterdag belde er een dame naar het asiel. Ze had het leuk gevonden voor haar dochtertje een nestje te laten komen bij haar jonge kat, tsja, twaalf stuks was nogal veel. Eentje was volgens mij bij de geboorte overleden. Toen de kittens drie weken waren werden ze ziek. Eentje (die zou blijven voor haar dochtertje, ook weer een vrouwtje, grommmm) had ze mee naar de DA genomen, maar dit was wel erg duur. Toen de kleintjes zieker en zieker werden, wilde ze er tien naar het asiel brengen. Hemel en aarde bewogen om de kleintjes bij de moeder te laten blijven, aangeboden om e.e.a. te begeleiden. Ze zou er over denken, ze had geen geld.

Tien minuten later stopte er een taxi en ja hoor, madam met tien kleintjes. Ze bleken in erg slechte conditie, alles was broodmager en uitgedroogd, ééntje was er zelfs comateus. Nogmaals hulp aangeboden, maar nee, het probleem werd op ons bordje geschoven. Arme kleintjes, we wisten niet waar ze onder te brengen, alle pleeggezinnen waren mudvol. Eerst maar aan de slag om alle kleintjes vocht te geven en diegenen die wilden voor een bakje KMR te zetten. De helft raakte al snel aan de praat, er werd gesproken over inslapen van de andere vijf, maar ik had er best vertrouwen in, wilde het toch proberen.

Wij een plan opgesteld. Een nestje van drie bij mij die het al goed deden zouden we de volgende dag naar een ander pleeggezin brengen, dus had ik ruimte in 't Kruimelhuis voor de muziekjes. Eén nachtje improviseren was geen punt, in huis was ook nog een kamer waar ik ze apart kon houden.

26-09-99 Wat niemand verwacht had, alles was aan de praat, het bleek een geweldig nest, nooit meer enig probleem gehad. Wat we zo donker ingezien hadden bleken tien lichtjes te zijn. Onvoorstelbaar.
25-10-99 Werd het spul nagekeken, geënt en gechipt.
03-11-99 Verliet het laatste koppeltje 't Kruimelhuis, ze zijn allemaal twee aan twee geplaatst.