Menu

Kittens gevonden!

Kittens gevonden

Gevonden in het bos of naast de snelweg, in een vuilnisbak of perscontainer, in een doosje voor de asielpoort, een tas bij mensen aan de voordeur. Afgegeven in een asiel wegens geldgebrek, hongerig gevonden bij een dode moeder, kruipend op een montageband in een fabriek, tevoorschijn komend uit een wagen met oud papier uit Frankrijk, verregend achter in de tuin. Net op tijd gered voor de zak het water in zou gaan, of voor ze tegen de muur zouden worden gegooid. Dit is realiteit in dierliefhebbend Nederland. Men is vaak nog te beroerd om ongewenste kittens bij de dierenarts in te laten slapen, laat staan te zorgen dat ze niet geboren worden, dit kost immers allemaal geld.

Typerend is dat er elk jaar op dezelfde plaatsen kittens opduiken. Is dit nonchalant omgaan met dieren of geen geld uit willen geven om katten onvruchtbaar te laten maken? Als kittens eenmaal opduiken is het te laat hierover te denken, de diertjes moeten geholpen worden.

Treft u ergens een nest kittens aan, dan moet er eerst zekerheid zijn dat de moeder ze niet meer verzorgt vóór u de kittens weg gaat halen. Dit is te controleren door een laagje meel om het nest heen te strooien. Als u binnen een dag geen voetstapjes ziet, dan wel maatregelen nemen.

Voetstapjes